Deel 5: Thailand

HAPPY NEWYEAR EVERYBODY!!!!
Ten eerste de allerbeste wensen van ons allemaal. Dat 2011 maar een prachtig en veelbelovend jaar mag worden voor iedereen!

Bij ons was het natuurlijk al véél eerder nieuwjaar. Maarja, we kunnen natuurlijk niet allemaal op de zaken vooruit lopen... Vandaar dat wijhet nieuwe jaar dubbel en dwarshebben ingeluid en dus twee keerelkaar eennieuwjaarsknuffel hebben gegeven.Zowel lokaal klokslag 12 uur(18:00 uur NL tijd) en 6 uurtjes later op het moment dat alle mensen in Nederland een gat in de lucht springen om de jaarwisseling te vieren. Wijhebben dit bijzondere moment in Bangkok gevierd. We zochten een van de hoogste gebouwenvan de stad op(wat zo langzamerhand een traditie begint te worden inalle grote steden die we aandoen..) engenoten naast eenprachtige Skyline view van Bangkok van al het spectaculairevuurwerk dat rond middernacht de lucht in werd geschoten. Geen half werk hier.. Dat kunnen ze goed in Azië. Stukken beterdan de sierpotten van de overburen normaal gesproken met oudjaar.

Na Nepal en India zijn we dus uitgekomen in Thailand. Een aose van activiteiten en gezelligheid, gericht op het massale toerisme dat hier naar toe stroomt. Wat een geweldige sfeer! Vooral inonze backpackersbuurt in Bangkok waarecht IEDEREavond wel ergens live muziek wordt gespeeld en dus een lekker coctailtje op een van de terrasjes niet uit kan blijven.
Bangkok was dus op en top relaxen. Een middagje kookcursus, dan weer eens een rondje cultuursnuiven bij het prachtige Grand Palace en shop till you drop. Met een beperkt budget, helaas :( Maargoed, toch wat leuke spulletjes kunnen verzamelen hier. Na een aantal daagjes Bangkok gingen we vlak voor de kerstdagen richting Chiang Mai (Noord Thailand). Ook wel de olifantenhoofdstad van Azië genoemd. Hier hebben we een superleuke safari gedaan waarbij we gingen raften over de rivier op een bamboebootje. (Het klinkt spectaculairderdan het daadwerkelijkwas, maar het echte raften gaan we zeker in Nieuw-Zeeland nog doen, dus wees niet bang.. Alles op z'n tijd.!) Daarna mochten we voor ongeveer een uurtje op de rug van een olifant door de jungle heen, waarna we ze lekkere banaantjes mochten voeren. En als afsluiting gingen we douche. Maar dan niet zomaar een douche... Nee, een waterval met kraakhelder bergwater zorgde voor een heerlijke verkoeling. (Zie foto's van de hele safaritrip in Chiang Mai).

Nakerstavond te hebben doorgebracht in Chiang Mai zijn we op eerste kerstdag teruggegaan richting Bangkok met de trein, waarna we meteen zijn doorgegaan naar Pattaya.Eenbadplaats die slechts 1,5 uur van Bangkok vandaan ligt. Sommige vieren kerst graag met 15 centimeter sneeuw in de achtertuin en temperaturen waar ijsberen het zelfs koud van krijgen.. Voor ons was het deze keer subtropisch met temperaturen rond de 30 graden en heerlijk verwarmdzeewater.
Nog een heerlijke Nederlandse maaltijd gegeten bij Holland House. Kipsatévoor deze kleine snoepkont. HEERLIJK!
Na 2 daagjes op het strand van Pattaya gewerkt te hebben aan de kleurontwikkeling van onze bruine huidjes, zijn we weer teruggegaanmet de trein richting Bangkok, waar een geweldig oudjaarsfeest op ons stond te wachten.
In Bangkok aangekomen bleek mijn rechter oor toch niet zo fijn meer te functioneren. Waarbij ik hoogstwaarschijnlijkin Pattayaeen ooronsteking heb opgelopen. Au au, prettig is anders!!Omdat het niet vanzelf beter werd en ik inmiddels al een aantal dagen half doof over straat liep, dacht ik op 31 december toch maar even snel een dokter aan zijn jas te trekken voor een korte blik in mijn niet functionerende oortje.Maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan, aangezien zo'n beetje ALLEhuisartsen in Bangkok zoiets hadden van... 31 december ga ik lekker met mijn luiereet op de bank zitten en ga ik niet voor doktertje spelen.
Wat voor mij dus resulteerde in een taxirit naar het dichtsbijzijndeziekenhuis. Door de oudjaarsdrukte was de wachtrij voor een speedcheck in mijn oor (dieslecht 1minuut zou duren)opgelopen tot ruim 2 uur, waarna ik lichtelijk geirriteerd maar met een rugzak vol antibiotica en pijnstillers toch het oudjaarsfeest mocht gaan vieren samen met mijn reisbuddies Lotte en Frank. Dan wel met een verminderde hoeveelheid alcohol, maar dat heeft de pret niet mogen drukken gelukkig!

Goed... De plannen voor komende maanden zijn veelbelovend kan ik jullie vertellen. We laten om precies te zijn vandaag het toerischtische Thailand even achter ons en trekken naar de grens van het minder ontwikkelde Laos. Hiergaanwe proberen in 2,5 week de belangrijkste highlights van het land te verkennen entrekken daarnaVietnam binnen. Hier splitsen we als groep tijdelijk even op.(Geen problemen binnen de groep verder, maarieder heeftwat eigen plannetjes opgezet, waardoor het makkelijk is om eveneen stukje individueel te reizen).
Lotte gaat een week vrijwilligerswerk doen in Cambodja.
Frank gaat een duikcursus doen van een aantal dagen op Ko Tao (eiland Zuid-Thailand)
En ikwil graag leren (kite)surfen op de golvenin Vietnam.
Allemaal dus een eigen plan... We zien elkaardan weer op 19 februari op Ko Pha-Ngan (eiland Zuid-Thailand) waar de wereldberoemde Fullmoon partymaandelijks gehouden wordt.Hier feesten we de hele nacht met duizenden andere backpackers onder het licht van de maan op het prachtige Thaisestrand. Hier kijken we nu al erg naar uit!
Dat betekent dus wel dat we Vietnam, Cambodja en Zuid-Thailand ieder apart reizen.. Maar dat lijkt voor niemand echt een probleem.

Nou, dit was hem weer voor nu. Geniet nog even als je vakantie hebt... En voor de mensen die binnenkort weer aan het werk moeten. Heel veel succes!

Haal het beste uit 2011!
'Live your dreams, don't dream your life!'

Groeten,
x
Niels

Agaath

Hoi lieve mensen weer genoten van de foto's en het verslag.
Ook voor jullie veel gezondheid en geluk voor 2011.
Sterkte met je oor onsteking.
Liefs Agaath.

Robbert-Jan

Hey allen,

Jullie natuurlijk ook gelukkig nieuwjaar.
Ik heb weer genoten van de foto's en het verhaal.
Veel plezier met de rest van de reis.

RJ

Mammie Nel

Hi Avonturiers; Lotte, Frank en Niels,

Geweldig, prachtige kiekjes!
Voor jullie ook een fantastisch, succesvol, gezond en genietend 2011!
We zien uit naar jullie mooie vertellingen met prachtige kiekjes.
Nog heel veel fun en reisgenot!

Dikke nieuwjaarsknuffel, Nel

Ohh

I cannot read all things...